Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı
17-04-2019



Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından "Hemşirelik Haftası Etkinliği" kapsamında Rektörlük Konferans Salonu'nda program gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, akademisyenler ile hemşire adayları katıldı.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Uluslararası Hemşireler Birliği her yıl bir tema belirlemekte ve 2019 için temamız da “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses” diye belirlenmiştir. Hemşirelerin öncü bir ses olabilmesi için eğitim sürecinden başlayarak dünyadaki ve ülkemizdeki yenilikleri takip etmeleri, girişimci olmaları ve yeni yaklaşımlar geliştirmeleri gerekmektedir.” sözlerine yer verdi.

Sağlık hakkına ulaşımda hasta merkezli kaliteli hemşirelik bakımının büyük önem arz ettiğini söyleyen Doç. Dr. YILDIZ “Hemşirelik mesleğini insan temaslı bir yaklaşımla sevgi, saygı, değer temelli bakım ile yerine getiren bilgi ve becerilerini insan sağlığına adayan tüm meslektaşlarımın şimdiden “Hemşireler Gününü kutlarım.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Hemşirelik hekimlik gibi kutsal mesleklerimizden bir tanesi. Hastalarımızın bakımlarıyla, onların ihtiyaçlarıyla direk olarak ilgili olan hastayla birebir irtibatta olan bir meslek. Dolayısıyla son derece ulvi bir meslek olan Hemşirelik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan hemşirelik bölümü öğrencilerimizin de hemşirelik haftasını kutluyor, bahtlarının açık olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.  

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından mini bir müzik dinletisi sunuldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN, sunumunda ’Değer Temelli Bakım’’ konusunu ele aldı. Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN “Hemşire olarak çalışmak, beyinle olduğu kadar kalple de çalışmayı gerektiren güçlü ve zeki insan olmayı gerektirir” diyerek hemşirelerin kahraman, arkadaş, uzman, merhametli, güçlü ve zeki gibi özelliklere sahip olması gerektiğini vurguladı.  Fatma ETİ ASLAN Hemşirelik mesleğinin beceri temellilikten bilgi temelliliğe dönüşmesi gerektiğini belirterek “Yaşam Bilgi temelli bir enstitüde kazananların sürekli öğrenenler olacaktır.” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin OLGUN ise “Hemşirelik Mesleğinin Güçlendirilmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” konusu üzerinde durdu.  Prof. Dr. Nermin OLGUN, ortak bir amaç veya işi gerçekleştirmek için bir araya gelmiş olan kurumların veya kişilerin oluşturduğu birlik olan örgütlenmenin önemine değinerek hemşirelik mesleğinde örgütlenmenin uygulama standartlarını belirleyip, mesleğin gelişimini desteklediğini aktardı.

Program günün anısına emeği geçenlere teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>