Üniversitemizde Gıda Güvenliği ve Önemi Konferansı Gerçekleşti
08-04-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOVAM), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Önder Çiftçi Projesi tarafından organize edilen, “Gıda Güvenliği ve Önemi” konulu konferans Üniversitemizde düzenlendi.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, TOVAM Müdürü Prof. Dr. İsmet BAŞER, Tekirdağ S.S Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatif Başkanı İmdat GÜNGÖR, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Bülent EKER, gıda güvenliğinin günümüzde hayati önemde bir konu olduğunu vurgulayarak, konferansın düzenlenmesinde katkısı olan öğretim üyeleri ve paydaş kurumlara teşekkür etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, konuşmasında FAO’nun büyük çaplı projelere imza atan bir kuruluş olduğunu belirterek, Fakülte olarak bölgemize fayda sağlayacak her türlü çalışma ve projeye destek olduklarını söyledi.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve TOVAM Müdürü Prof. Dr. İsmet BAŞER, Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amacı ve çalışmalarından bahsetti. Çok sayıda kurumla işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Prof. Dr. BAŞER, özellikle yerli tohum alanında önemli projeler geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından bir sunum gerçekleştiren Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül SELIŞIK, FAO’nun kuruluş misyonu, çalışma alanları ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, dünyada gıda güvenliğinin güncel bir konu olduğunu söyledi. Dünyadaki ekonomik yavaşlama ve gerilemelerin, gıda güvensizliğindeki artışın temel etkeni olduğunu vurgulayan SELIŞIK, Trakya bölgesinin gıda üretimi ve verimliliği noktasında, oldukça şanslı bir konumda olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent EKER, Dr. Ayşegül SELIŞIK’a Üniversitemizin prestij kitabı olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri”ni takdim etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>