Üniversitemizde Gençlik Gönüllülerine Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Düzenlendi
11-03-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Tekirdağ Gençlik Merkezi ve Genç Ofis iş birliğinde ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Üniversitemiz öğrenci toplulukları temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı eğitimde açış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bülent EKER konuşmasında “Bir proje yürütücüsü olmak ya da bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız projenize başlamadan önce mutlaka bir proje planlamasına ihtiyacınız olacaktır. Plan risk yönetimi, kaynak yönetimi ve iletişim ile ilgili hususları içerirken aynı zamanda kapsam, maliyet ve zaman çizelgesi gibi temel çizgileri de ele almak gerekir” sözlerine yer verdi.

Tekirdağ Gençlik Merkezi Lideri Esin SAVAŞ da programın açılış kısmında gerçekleştirdiği konuşmasında Gençlik Merkezlerinin ve Genç Ofislerin İşleyişi, Faaliyetleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Kültür-Sanat Yarışmalarının tanıtımlarını yaparak öğrencilere bilgiler verdi.

İki gün süren eğitimin 1. gününde konuşmacı olan Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, ‘Proje Kavramı, Proje Fikrinin Belirlenmesi ve Analizi, Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef Analizi, Proje Amacı ve Genel Hedeflerinin belirlenmesi, Faaliyet Planlama ve Zaman Çizelgesi, Mantıksal Çerçeve Matrisinin Doldurulması, Bütçe Oluşturma ve Risk Analizi’ konularını kapsayan bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitimin 2. gününde Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, TÜBİTAK BİDEB Projeleri, Erasmus+  Gençlik Alanında Hareketlilik ve Kapasite Geliştirme Projeleri, TCA Faaliyetleri ve Bakanlık Destekli Projelerinin Yer Aldığı Fon Kaynaklarını tanıttı.

Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Nurcan YURTTAŞ DURAK da ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Başvuruları, Usul ve Esasları’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim, katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>