Üniversitemizde Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
05-07-2011



Üniversitemizin ev sahipliğinde “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı” bilgilendirme toplantısı, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda 09 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, eylem planının erozyon, ağaçlandırma ve rehabilitasyon konularında paydaş kurumları olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Etüd Proje Şubesi, İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Etüd Proje Şubesi, Edirne İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü,  DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Tekirdağ İl Özel İdaresi ve Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan temsilciler, Ergene Havzasında orman varlığının arttırılması ve rehabilitasyonu, ergene nehrindeki kirliliğin azaltılması, yer altı ve yerüstü suları ile mevcut derelerin ve köy-karayollarının ağaçlandırılması suretiyle havzanın ıslah edilmesi gerektiğinden yola çıkılarak, ilgili Bakanlıkça oluşturulan “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı” doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşların yapacakları çalışmalar ile ilgili olarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi, havza içindeki nehir ve dere boylarında galeri ağaçlandırması çalışması yapılması gereken bölgelerin ve devlet ormanı içerisinde veya bitişiğindeki meraların ıslah edilmesi gereken sahaların ve köy-karayolları etrafında yol boyu ağaçlandırmaları için planlanan sahaların bilgi, harita ve yol güzergâhlarının belirlenmesi konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Eylem Planında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Ergene Havzasında 1.800 Ha. ağaçlandırma, 900 Km. dere rehabilitasyonu, 500 Ha. galeri ağaçlandırması, 150 Km. rüzgar erozyonu önleme bölgesi, 1.000 Ha. mera ıslahı, 500 Km. karayolu ağaçlandırması ve 1.000 Km. köy yolu ağaçlandırılmasının yapılması planları üzerinde duruldu.

 

 





>