Üniversitemizde Engelsiz Yarınlar ve Bilinçli Gençlik Paneli Düzenlendi
09-12-2011



 

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Engelsiz Yarınlar ve Bilinçli Gençlik” konulu Bilgilenme Panellerinin altıncısı, 07 Aralık 2011 tarihinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Alp, Kafkas Üniversitesi Engelli Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Engelsiz Yarınlar ve Bilinçli Gençlik” konulu oturumun başkanlığını Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Alp’in yaptığı panelde, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aysun Ünal “Engellilik Nedeni Nörolojik Hastalıklar” adlı sunumuyla katılımcılara bilgi verdi.

Panelistlerden Kafkas Üniversitesi Engelli Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker “Bilinçli Gençlik ve Engelsiz Yarınlar” adlı sunumuyla, paneldeki öğrencilerin empati kurmalarını sağlamak amacıyla çeşitli videolar izleterek, tekerlekli sandalye ve göz bantları kullanmasını sağlayarak interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Şeker, Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ilgili bilgilerle birlikte, merkezde gönüllü çalışan öğrencilerin yaptığı faaliyetler ve toplumda engelliler için yapılabilecekler hakkında bilgi verdi. Bununla birlikte Yrd. Doç. Dr. Şeker, Kars’ta Kafkas Üniversitesi’nin hayata geçirdikleri girişimleri fotoğraflarla birlikte anlattı.

“Engelsiz Yarınlar ve Bilinçli Gençlik” panelinin sonunda günün anısına Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Alp, Doç. Dr. Aysun Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker’e plaket takdim etti.

 





>