Üniversitemizde Dünya Kadınlar Günü İki Ayrı Etkinlikle Kutlandı
09-03-2012



Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Üniversitemiz tarafından organize edilen iki ayrı etkinlik, panel ve konser, Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Panele ve konsere Rektörümüzün eşi Zehra Şimşek, Rektör Yardımcısını eşi Şükran Soysal, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı ve Üniversite Senatörü Prof. Dr. Turgut Sağlam, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut’un oturum başkanlığında, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Atik “Tarih Boyunca Kadın”, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Kurucu Üyesi Ayşegül Adalı Filiz “Kadın ve Girişimcilik”, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars “Kadının Medyadaki Rolü”, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülen Özdemir “Tarımda Akademisyen Kadınlar” konulu sunumlarını sundu.

Panelin ardından günün anısına Rektörümüzün eşi Zehra Şimşek, Prof. Dr. Neşe Kars’a; Rektör Yardımcımızın eşi Şükran Soysal, Prof. Dr. Neşe Atik’e; Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı ve Üniversite Senatörü Prof. Dr. Turgut Sağlam'ın eşi Semiha Sağlam, Ayşegül Adalı Filiz’e; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut, Yrd. Doç. Dr. Gülen Özdemir’e ve Üniversite Senatörü Prof. Dr. Turgut Sağlam, Prof. Dr. Aslı Korkut’a birer hediye verdi.

Dünya Kadınlar Günü panelinin ardından Tekirdağ Belediyesi Bayanlar Halk Müziği Korosu, Anadolu ve Trakya Bölgesine ait çeşitli türküleri seslendirdi.

Tekirdağ Belediyesi Bayanlar Halk Müziği Korosu’nun değerli katkılarından dolayı Üniversitemiz Rektörünün eşi Zehra Şimşek, Tekirdağ Belediyesi Halk Müziği Korosu çalıştırıcı ve öğretmeni Mustafa Ozan’a Üniversitemiz tabağını hediye etti.

 

 

 





>