Üniversitemizde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi
25-05-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından, Rektörlük personeline yönelik deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ ve bölüm öğrencilerinin organize ettiği tatbikata Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Rektörlük Binasında gerçekleştirilen uygulamalı tatbikatta belirlenmiş senaryo gereği, deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan personel acil çıkış kapılarından hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına gitti. Depremde yara alan bir personel ise acil yardım ekiplerinin müdahalesi ile sedyeyle taşınarak binadan tahliye edildi. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından tatbikat tamamlandı.

Tatbikat öncesi ve sonrasında Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme ve ilk yardım gibi konularda bilgilendirmede bulundu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>