Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti
13-03-2014

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(NAKSAM) tarafından düzenlenen Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı (MATUKAT) tarafından desteklenen Balkan Kıyafetleri Defilesi ve Balkan Korosu Konseri düzenlendi.

Piramit Salon’da gerçekleşen etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Eşi Zehra Şimşek, NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, MATUKAT Başkanı Semiha Saraç, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile huzur evi sakinleri bulundu.

Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Gülen Özdemir, NAKSAM olarak faaliyet göstermeye başladıklarından bu yana bölgedeki kadınlara yönelik pek çok etkinlikte bir araya gelerek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek, katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti.

Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı Başkanı Semiha Saraç ise konuşmasında Milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın vatan bilinen topraklarda kalıcılığı temin etmek manası taşımak olduğunu ifade etti. “Güçlü Türkiye Cumhuriyeti, dış Türklerin teminatıdır. anavatana bağlılığımız tartışılamaz ve şartlar ne olursa olsun kalbimizde kurduğu tahtı sarsamaz. Ayrıca anavatanımızın sıcaklığını, misafirperverliğini bize gösteren başta Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı üyelerinden oluşan ekip Balkan kıyafetlerinden oluşan koleksiyonu defilede sergileyerek büyük beğeni topladı. Defile sonrası kıyafetleri sergileyen ekip daha sonra Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker şefliğinde Balkan yöresine ait türküleri seslendirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Eşi Zehra Şimşek ve Doç. Dr. Gülen Özdemir etkinlikte emeği geçen Nural Ülker ve Semiha Saraç’a günün anısına Üniversitemiz tabağını takdim etti.