Üniversitemizde Afet Farkındalık Eğitimi Verildi
19-04-2021



“2021 Afet Eğitim Yılı Projesi Eğitim Programı” kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı on dokuz birim ile yapılan “Afet Farkındalık Eğitimi” Rektörlük ve Hastane personelinin de katılımı ile sona erdi.

Uzaktan erişim ile gerçekleşen eğitime Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ ile akademik ve idari personel katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Doç.Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, “İnsanlık tarih boyunca afetlerle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemiz de depremler başta olmak üzere heyelan, sel, erozyon gibi pek çok doğal afet ile karşı karşıya kalıyor. Afetlerin oluşumunu engellememiz mümkün olmuyor fakat bunların zararını en aza indirmek ve hatta bazılarını ortadan kaldırmak toplumsal farkındalığın artmasıyla mümkündür” sözlerini kaydetti.

Prof.Dr. Bülent EKER, “Siz ve değerli ekibiniz ile hazırladığınız bu eğitim için ve eğitime katılım sağlayanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Yönetim olarak Afad ile ilgili çalışmalara ve kalite çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Yoğun katılım ile gerçekleşen bu eğitimde anlatılacak bilgiler herkes için değerlidir. Pandemi dönemi bittikten sonra da burada yer alan bilgileri uygulamalı olarak da personelimizin almasını sağlamayı amaçlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

Eğitim sunumunu gerçekleştiren Acil Yardım ve Afet Bölümü Araş.Gör. Öznur AKDUMAN, Afet Hazır Türkiye Kampanyasının içeriğinden bahsederek, “Afet ve Acil Durumlar ile ilgili Temel Kavramlar, Afet Acil Durum Riskleri, Afet Öncesi Hazırlıklar, Afet Sırasındaki Doğru Davranışlar, Afet Sonrasında Yapılacaklar” hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Eğitim soru cevap kısmının ardından sona erdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17




>