Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Gerçekleşti
15-07-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezlerinin Hedefindeki Türkiye” konulu Konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem KONCAGÜL ve Mustafa YEL, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin YENİLMEZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Baro Başkanlığı Temsilcisi Av. Ertürk KARAKAŞ, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Konferansın açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü ve darbeseverlerin giriştiği ve Üniversite yönetimi olarak lanetlediğimiz bu menfur girişim, Aziz Milletimizin takdire şayan duruşuyla, Milli iradeye sahip çıkışıyla püskürtülmüş ve 15 Temmuz Destanı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır” dedi.

Konuşmasının devamında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta 251 kahraman ‘15 Temmuz’ şehidimiz olmak üzere vatan ve millet yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatına devam etmekte olan gazilerimize de Allah’tan acil şifalar ve sağlıklı günler diliyor, kahraman gazilerimiz ve şehit ailelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız!” diye günün anlam ve önemine dair vurguda bulundu.

Rektörümüzün ardından NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezlerinin Hedefindeki Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Konferansın üç amacı kapsadığını belirten Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, birinci amacın, bu topraklarda, bu ülkede yaşıyor olmanın gerektirdiği teyakkuz halinde bulunmanın önemini fark etmek, ikinci amacın, Türkiye aşkının sıradan bir sevda veya duygu olmadığının bilincine ermek ve bu bilincin diri tutulmasına katkı sağlamak ve üçüncü amacın ise altı yıl önceki Türkiye’yi işgal girişimi karşısında korkmayan, sinmeyen, evine kapanmayan, tüm bunların yerine Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de olduğu üzere; bedenini tanka, füzeye, jete, mermiye engel kılarak, müstesna bir millet olduğunu ispatlayan bu kutlu milletin şehitlerini bir kez daha minnet ve saygıyla anmak; gazilerine sağlıklı, mutlu, hayırlı uzun ömürler dilemek olduğunu ve bu nedenle bir araya gelindiğini ifade etti.

Darbelerin anlamlandırılabilmesi için dünyadaki oluşumları ve küresel güç odaklarının süreçteki payını mutlaka dikkate almak gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. VATANDAŞ; Dini bir cemaat olarak ortaya çıkan, gücünü din üzerinden devşiren, kitleleri dinle manipüle eden bir yapı olarak FETÖ’nün, özellikle bu ülkenin bin yıldır temsil ettiği, inandığı ve yaşadığı din anlayışını bozmak için dinin içine neler soktuğu, neler yerleştirdiğine ilişkin daha kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>