Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK’ın Patent Başarısı
16-05-2023



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK'ın 15.11.2018 tarihinde a 2018/17283 Başvurusu numarası ve “Katı Reçine Formundaki Propolisle* Sakız Üretimi” buluş başlığı ile yapmış olduğu patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından 24.04.2023 tarihinde onaylanarak kabul edildi.

Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

* Propolis bitkiler tarafından üretilen, onları hem soğuktan hem de mikroorganizma saldırısından koruyan reçineli bileşiğin, bal arıları tarafından toplandıktan sonra transforme edilmesinden dolayı güçlü ve yapışkan bir özellik kazanmış su geçirmez, antimikrobiyal ve ısı yalıtan özellikteki özüdür.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>