Üniversitemiz Yelken Topluluğu Takımları Şile Su Sporları Festivali’nde Finale Kaldı
04-07-2013

Üniversitemiz Yelken Topluluğu 2 bayan, 5 erkek takımdan oluşan 7 surboat takımı ile 29 Haziran-1Temmuz 2013 tarihleri arasında Şile Su Sporları Festivali’ne katıldı.

Şile Belediyesi, Şile Su Sporları Kulübü, Avusturalya Sufboat Ligi ve Avusturalya Military History Tours tarafından organizasyonu yapılan festivalde Üniversitemiz Yelken Topluluğu’nun 2 takımı finale kalarak başarı gösterdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda yapılması planlanan final yarışları, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı.

Kabotaj Bayramı törenlerinde kıyı emniyete ait kurtarma botunun hazırladığı özel gösteri ve denizden insan kurtarma tatbikatı, tahlisiye personellerinin can kayığı tumba gösterisi ve geleneksel yağlı direk yarışına yoğun ilgi gösterildi.

Gösteriler sonrasında Üniversitemiz Yelken Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Özlem Kaya'ya ve diğer katılımcılara Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.