Üniversitemiz Yelken Topluluğu Su Sporları Şöleni’ne Katıldı
03-05-2013



Üniversitemiz Yelken Topluluğu, Şile Belediyesi ve Şile Su Sporları Kulübü ortak çalışması olan Su Sporları Şöleni’ne katıldı.

Ayazma Plajı'ndaki şölene surf boat çalışmalarını sürdüren üniversiteler, kulüpler ve surf boat'u dünyaya yayan Avustralyalı sporcular, Üniversitemiz Yelken Topluluğu, Deniz Harp Okulu Öğrencileri, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Şile Su Sporları kulubu öğrencileri katıldı.

Şile Su Sporları Kulübü Başkanı Bahaeddin Reşit, surf boat sporunun okyanusta can kurtarma ihtiyacı ile birlikte ortaya çıktığını, Avusturalya ve Yeni Zellanda gibi ülkelerde büyük ilgi gördüğünü belirterek,"Yeterli, dalganın spor için elverişli olduğu için Şilede böyle bir girişime kalkıştık. Hem sportif faaliyet hem de denizde yapılan bu çalışmanın ilçe turizmi için önem taşıyor" dedi. Avusturalya Su sporları Başkanı eğitimci Alan Gibbons da "Şile'de uzun zamandır gençlerle çalıştık ve bugün ise çalışmanın adeta meyvesini yiyoruz. Bu, takım halinde hareket edilmesini gerektiren bir spor, güç ve dayanıklılığa dayanıyor" dedi.

Avustralyalı antrenörler eşliğinde Üniversitemiz Yelken Topluluğu üyeleri de yarışma sonrası çalışma yapma şansı buldu.

Mayıs ayı itibariyle Avusturalya Su sporları başkanı Alan Gibbons, Üniversitemize gelerek, öğrencilerimize surf, boat rowing eğitimi vereceğini söyledi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>