Üniversitemiz Tıp Fakültesi 4. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
03-11-2011



 


Üniversitemizin Tıp Fakültesi 2011-2012 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere “4. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni”yle beyaz önlükleri Piramit Salon’da giydirildi.

Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Mehmet Turhan Çuhadar, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüya Yılmaz, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Burhan Arslan, TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kulaç, Tekirdağ Tabib Odası Başkanı Serdar Sönmez, NKÜ Kurma ve Yaşatma Derneği Üyesi Necdet Mercanoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Açılış konuşmasında öğrenci temsilcisi Metehan Bozkurt, tıbbiyeli olmanın zorlu bir maratona adım atmak olduğunu belirterek, bu kutsal ve zorlu görevi layıkıyla yerine getireceklerini söyledi. Bozkurt, üniversite-fakülte işbirliğiyle gerekli altyapı çalışmalarının da tamamlanıp uygun çalışma ortamlarının hazırlanacağını ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen de, gerçek bir tıbbiyeli olmanın heyecan verici duygular taşımanın yanı sıra, bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğini belirtti. Prof. Dr. Özen, tıbbiyeli olmak için ne tıp öğrencisi ne de hekim olmanın yeterli olmayacağını, tıbbiyeliyim diyebilmenin ancak tıbbiyeli ruhunun ne olduğunu öğrenmek, onu yüreğine sindirmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de konuşmasında öncelikle, onurlu bir mesleğe ilk adımı atan tıp fakültesi öğrencilerinin azimle çalışarak ileri düzeyde bir bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalarını, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip etmelerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi’nin her geçen gün akademik kadrosu ve altyapısını güçlendirdiğini, 1 yıl gibi son derece kısa bir sürede Tıp Fakültesi Dekanlık ve Morfoloji binası inşaatının tamamlanacağını ve DPT tarafından 2011 Eylül ayında onaylanmış yeni hastanenin üniversite kampüsündeki temelinin 2012 yılı başında atılmasının da planlandığını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından zorlu bir süreçten geçerek Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde eğitime ve doktor adayı olmaya hak kazanmış 73 öğrenciye Tekirdağ ilinin önemli temsilcileri, Rektörümüz ve Rektör Yardımcıları, Dekan ve Dekan Yardımcıları ile Tıp Fakültesinin akademisyenleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.

 





>