Üniversitemiz TRACTACUS Takımı FIELDROBOT 2012 Yarışmasında Üçüncü Oldu
02-07-2012



        Üniversitemiz TRACTACUS takımı, Wageningen ve Fontys Üniversitelerinin organizasyonu ile Venlo-Hollanda’da gerçekleştirilen FIELDROBOT 2012 yarışmasında önemli bir başarı kazandı.

JOHN DEERE sponsorluğunda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İlker H. Çelen, Yrd. Doç. Dr. Erdal Kılıç ve Arş. Gör. Eray Önler’den oluşan TRACTACUS takımı ile FIELDROBOT 2012 yarışmasına katıldı ve serbest stilde üçüncü oldu.

10 yıldır Avrupa’da Tarımsal robotların yarıştırıldığı FIELD ROBOT yarışmaları üniversitelerin organizasyonlarıyla gerçekleştirilmektedir. Bu yıl yarışmaya 190 kişi, 20 takım ve 9 ülke katılmıştır. Yarışma hassas tarımın gelecek vizyonunu göstermektedir. Günümüzde hissedilen küçük değişimler yakın bir zamanda tarımın birçok alanında tarımsal robotların kullanılması ile sonuçlanacaktır. Tarımsal robotlar sahada tam otomatik olarak çalışmakta ve bu yarışma bunun gerçek olabileceğini göstermektedir. Dünyada açık alanda gerçekleştirilen tek tarımsal robot yarışmasıdır. Yarışma uluslararası işbirliklerine de kapı açmaktadır.

Üniversitemiz TRACTACUS takımı, FIELDROBOT 2012 yarışmasında kazandıkları başarıyı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret ederek paylaştılar. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyelerini bu önemli başarılarından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.





>