Üniversitemiz Rektörüne Osmanlı Hanedan Şairleri Serisi Takdim Edildi
22-06-2021

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan KAYA, yardımcı editörü ve yazarları arasında olduğu “Osmanlı Hanedan Şairleri” serisini Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e projeyle ilgili olarak bilgi veren Doç. Dr. Hasan KAYA: “10 kitaptan oluşan 2168 sayfalık bu seride Osmanlı Hanedanından şiir yazmış 38 sultan ve şehzadeye yer verilmiştir. Osmanlı Hanedanına ithaf edilen çalışmada sultanların hayatları, eserleri, şiirleri, şiirlerinin açıklamaları ile gönül dünyaları okuyucuyla buluşmuştur.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin tarihiyle övünen, vatanına milletine faydalı nesiler yetiştiren bir eğitim kurumu olduğuna vurgu yaparak bu gayeye uygun çalışmalarından ötürü Doç. Dr. Hasan KAYA’yı tebrik etti.