Üniversitemiz Rektöründen Tekirdağ ın Kurtuluşu Dolayısı İle Mesaj
04-11-2011



     13 Kasım Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşu, bir varlık-yokluk mücadelesi olmakla birlikte; ulusal dayanışma ve ulusal onurumuzu kurtarma sevincini yaşadığımız, tarihi günlerimizden biridir.

     89. Yıldönümünü kutladığımız bugün, üstün bir mücadele ile bu güzel vatanı ve güzel ilimizi bizlere bırakan atalarımızı minnet ve şükranla anmak istiyorum. Türk Milleti bağımsızlığını kazanabilmek için kıyasıya bir mücadeleye girişmiş, bu mücadelenin adına da ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ demiştir.

     Yokluklar içerisinde varolma savaşı veren atalarımız önce milletimizi tek amaç, tek bayrak altına toplamış; sonra da eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan Türk Milletinin, varlığını, büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlığını kazanmak adına sarsılmaz inancını ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir.

     Bu kurtuluş mücadelesi; Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.’ Sözündeki anlayış ve inançla kazanılmıştır. Yüz binlerce şehit, bir o kadar da gazi ile kazanılan Kurtuluş mücadelesi, Türk Milletinin ulusal birlik ve beraberlik içinde inançla direnerek, en zor koşullarda bile nelerin üstesinden gelebileceğinin kanıtı olarak, hafızalarda ve tarih sayfalarında yerini almıştır.

     Ne mutlu ki, geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, birlik ve beraberlik içinde istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor ve Cumhuriyetimizin yıldızını her geçen gün daha da parlatıyor.

     İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit berhava olacak, insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır.

     Bu inanç ve düşüncelerle 13 Kasım Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor; birlik ve beraberliğimizin pekişmesini diliyorum.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK
Rektör

 

 

 

>