Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat 2. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı Ödül Törenine Katıldı
14-12-2018



Üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “2. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı”nın jüri değerlendirme toplantısı ve ödül töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 “Ar-Ge ve Teknoloji Yarışmaları” kapsamında, düzenlenen “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’nın açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Son yıllarda bu türde faaliyetlerin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. İşte kalkınma budur. Uzun yıllar teorik alt yapısı oluşturulmasına ve çok fazla konuşulmasına rağmen ne sanayi üniversitelere ne de üniversiteler sanayiye tam olarak elini uzatabildi. Bu iki kesim bir araya gelmedikçe, teori ve pratik bir araya gelmedikçe kalkınmanın tam anlamıyla gerçekleştirilmesi mümkün değildi. Ama işte kalkınma ajanslarımızın kurulması, üniversitelerimizdeki teknoparkların geliştirilmesi, girişimcilik faaliyetlerinin alabildiğine artırılmasıyla büyük bir farkındalık oluşturuldu. YÖK’ün de önemli katkılar sağladığı bu süreçte bütün birimler Türkiye’nin kalkınması için elini taşın altına sokmuştur. Bu salondaki manzara bunun önemli bir göstergesi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yarışmaya kayıt olan 37 projeden yarışmaya katılmak üzere seçilen 10 projenin sunumu yapıldı.

Ardından uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından değerlendirme kriterine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>