Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK’in Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
11-10-2013



Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır.

Ülkemiz farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir.

Bir taraftan kendi milli değerlerimizi, dini değerlerimizi, kendi kültürümüzü, diğer taraftan da gelişmiş demokrasilerin evrensel değerlerini birleştirerek yolumuza devam edeceğiz.

Toplum hayatında, bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi, kavga, öfke, nefret yerine, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duygularını koyabilmeliyiz. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirmeliyiz.

Bu düşüncelerle mesai arkadaşlarımın ve tüm halkımızın, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlar ve mübarek günlerin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah’tan temenni ederim.

                                                                                 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                               Rektör





>