Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK in Mehmet Akif ERSOY u Anma Mesajı
27-12-2011



 

            Edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner hekimi olma özellikleri ile çok yönlü kişiliğe sahip, toplumsal verimliliğini ve topluma katkılarını üst düzeye çıkarmış, etkileri kendi çağını aşarak günümüze ulaşmış gerçek anlamda bir aydın olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 75. Yıldönümünde rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

            Onun hayatı, mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliği ve eserleri dün olduğu gibi bugünde milletimize esin kaynağı olmuştur. Vefatının üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini almış, bundan sonra da almaya devam edecektir.  

Millet olarak büyük bir heyecan ve coşkuyla söylediğimiz İstiklal Marşımız, bu milleti millet yapan, ayrılmaz bağlarla birbirine bağlayan ortak ruh, kültürel değer, birlik ve beraberliğimizin simgesi, en büyük mutabakat metnimiz olmuştur. Bu ruha sahip olduğumuz sürece veremeyeceğimiz mücadele, aşamayacağımız engel yoktur. Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz şaheseri daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecektir.

Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Namık Kemal Üniversitesi olarak bizde, düzenlediğimiz etkinliklerle üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; şahsım ve üniversitem adına, “  Milli Şair”, “Çanakkale Şairi”, “Kurtuluş Savaşı Şairi” Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.                                                                                 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                Rektör

>