Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK in Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Mesajı
09-10-2012



 Sanat ve ticaret erbabının, meslek ilkeleri ve iş ahlakını koruyarak geliştirdikleri Ahilik, geçmişi 13.yüzyıla uzanan köklü geleneğimiz, yüzyıllardır Anadolu’nun ekonomik ve kültürel hayatında büyük ölçüde etkili olmuştur.

Dürüstlük, sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik teşkilatı ve kültürü, günümüz esnaf ve sanatkâr birlikleri için de bir sosyal miras, bir rehberdir.

Ahilik; herkesin kendi sanatında yükselmesini ve gelişmesini hedefler. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler.

Geçmişten bugüne miras kalan Ahilik kültürünün, yüksek ticaret ahlakının, demokrasi ve sosyal dayanışmanın yerleşmesine katkıda bulunan bu üstün değerlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hepimizin görevidir.

İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Bu çerçevede 08-12 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası vesilesiyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                  Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                              Rektör

>