Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
07-03-2015



İstiklal Savaşımızın ruhunu, milletimizin ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 94’üncü yıldönümünü kutluyorum.

Kurtuluş Savaşı’nda Türk milleti tarihe geçen büyük bir mücadele vermiş, en zor şartlarda bile yılmamış, her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkmıştır.

Bu eşsiz mücadele vatan şairi Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleştirilmiştir. İstiklal Marşı milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır.

Mehmet Akif Ersoy’un güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki, onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde bu eşsiz anıt, milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur.

Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz.

İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz

İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.              

                                                                                  Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                 Rektör





>