Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Yeşilay Haftası Mesajı
03-03-2015



İnsan olarak hayatımızda en önemli değer sağlıktır. Hayatımıza düzenli bir şekilde devam edebilmek, çalışabilmek, topluma yararlı olabilmek için akıl ve beden sağlığına ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla sağlığımızı bozacak her türlü ortamdan, maddeden, yiyecek ve içecekten uzak durmamız gerektiği gibi, yararlı olan gıda ve benzerlerini de dengeli bir şekilde almalıyız.

Sağlığa zarar veren en önemli maddelerin başında sigara, uyuşturucu ve alkollü maddeler gelmektedir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerin zararlarının açıkça bilinmesine karşın yapılan araştırmalar tüm dünyada insanların bu tür zararlı madde kullanımına eğilimlerinin her geçen gün arttığını göstermektedir. Uyuşturucu madde kullanımı İlimizde ileri düzeyde olmamasına karşın, insanlarımızın geleceğini karartan uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. Bunun da birinci ve en önemli yolu eğitimdir. Bu anlamda toplumda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak; hem devlet kurumlarının hem de sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Bundan dolayı, her yıl 1-7 Mart arası Ülkemiz genelinde kutlanan “Yeşilay Haftası” toplumumuzda bu tür zararlı maddelerin kullanılmasına karşın bilinç ve farkındalık oluşturma adına önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirmektedir.

Biz de Üniversite olarak geliştirdiğimiz sosyal projelerle gençlerimizin sağlığını bozan, bağımlılık yaratan maddelere karşı üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Yeşilay Haftası'nın toplumumuzda bu bilincin oluşması için önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza uyuşturucu, alkollü içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı ve mutlu bir yaşam yaşamalarını temenni ediyoruz.

                                                                                                          Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                         Rektör 





>