Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Dünya Kadınlar Günü Mesajı
06-03-2015



8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilmiş olup, tüm dünyada kadınların haklarının savunulduğu, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerinin dile getirildiği, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Toplumsal, kültürel, ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası ve toplumumuzun temel yapı taşı ailenin ana unsuru olan kadınlarımız; hayatımızın her anında bizleri onurlandıran, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde yerleri doldurulamayacak, değerlerimizin yaşatılmasında büyük emek sahibidirler. Annelik gibi mukaddes bir vazifeyi ifa ederek, hayatın her zorluğunu omuzlarında taşımaya gayret eden kadınlar, eğitimli, gelişmeye açık, katma değer üretebilen bireylerden müteşekkil, sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun yegâne ve mutlak teminatıdır.

Namık Kemal Üniversitesi olarak, Üniversitemiz kadınları ve Tekirdağlı kadınlarla elele vererek, gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedirler. Bu çalışmalar yalnızca kentimizde değil, tüm Trakya Bölgesi’nde geniş yankı bulmaktadır.

Bilgi temelli bir toplum inşa etme hedefimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyor, sadece bir gün değil; her günün kadınlarımıza özel gün olmasını diliyorum.

 

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

Rektör





>