Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı
28-10-2015



Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını milletçe büyük bir coşku içinde kutluyoruz.

Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş bir eserdir. Bu eser, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüveni sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye, bugün bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ile halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır.

Farklılıkların zenginlik olarak görülmesi, demokrasimizi olduğu gibi, ülkemizin varlığını da güçlendirecektir. Ayrımcılığın olmadığı, barış ve kardeşlik içinde yaşayan bir Türkiye’nin, toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabalarıyla daha da güçleneceğine olan inancımı bu vesileyle vurgulamak istiyorum. Türkiye, tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, değerleriyle bir bütündür.

Biz en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.

Özgüvenimizi yüksek tutup, ortak hedeflerde buluşma başarısını gösterdiğimiz sürece, daha da kuvvetleneceğimize, büyüyeceğimize, gelişeceğimize samimiyetle inanıyorum.

Büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürüyoruz. Cumhuriyetimizi var eden ve bizi biz yapan değerlere daima sahip çıkacağız. Türkiye’yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşıyacağız.

Bu duygularla, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                                                                  Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                Rektör





>