Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı
17-03-2018



Bugün bir ölümsüzlük anıtı olarak andığımız 18 Mart, yedi düvelin birleşip karşımıza dikildiği ve zafer beklediği bir anda, yüce milletimizin kınalı kuzuları Mehmetçiğin tarihe mühür diye vurduğu tokattır. Dünya o gün Türk’e kefen biçilemeyeceğini anlamıştır.

Çanakkale Zaferi’nden 15 Temmuz’a; tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını Dünya’ya gösteren milletimiz, ilerleyişi ve gelişmesi karşısında bitmeyen hileleri ile içte ve dışta düşmanın tükenmeyeceğinin farkındadır. Ancak onu alt edecek kudrete de damarlarındaki asil kanda sahiptir. İnsanlık tarihi için ibret alınması gereken bu kutlu zaferler, şehitlerimizin kanının yerde kalmadığının göstergesi ve gelecek nesiller için birer derstir.

Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile büyük bir mücadele vermiş; ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını feda etmişlerdir. Bu kutsal vatanın toprağı düşmana çiğnetilmedi; bundan sonra da o neferlerin manevi hatırasından alınan güçle çiğnetilmeyecektir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yılını kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                            Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                                                                                                             Rektör

 





>