Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Mesajı
12-11-2018



Tekirdağ, Osmanlı döneminin sonlarında Edirne vilayetine bağlı bir sancak merkeziydi. 93 Harbi’nde (1878) Rus, Balkan Harbi’nde (1912) Bulgar ve I. Dünya Savaşı’ndan sonra (1920-1922) Yunan işgali yaşayan Tekirdağ; 13 Kasım 1922 tarihinde kalıcı olarak Türk topraklarına katıldı.

96. yılını kutladığımız Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun şanlı tarihi 13 Kasım, milletimizin üstün bir mücadele ile Marmara’nın incisi şehrimizi vatan sevdası ile kucakladığı gündür. Güzel şehrimizi, vatan toprağımızı bizlere bırakan ve bağımsızlığını kazanabilmek için bu amansız mücadelede canlarını ortaya koyan atalarımızı, Tekirdağlılar olarak minnet ve şükranla anıyoruz.

Bugün ayrıca bizlere, milli dayanışma ve sevincini birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek bir kez daha yaşatmaktadır. Yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti sürdükçe bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacağız.

Bu inanç ve düşüncelerle, 13 Kasım Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş kahramanları kıymetli şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

                                                                                  Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                              Rektör

 





>