Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Mesajı
12-11-2015



Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 13 Kasım, ulusal dayanışma ve ulusal onurumuzu kurtarma sevincini yaşadığımız, tarihi günlerimizden biridir.

93. Yıldönümünü kutladığımız bugün, üstün bir mücadele ile bu güzel vatanı ve güzel ilimizi bizlere bırakan ve bağımsızlığını kazanabilmek için kıyasıya bir mücadele eden atalarımızı minnet ve şükranla anıyorum.

Türk Milleti, varlığını, büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlığını kazanmak adına sarsılmaz inancını ve kararlılığını Kurtuluş Savaşı ile bütün dünyaya göstermiştir.

İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır.

Bu inanç ve düşüncelerle 13 Kasım Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor; birlik ve beraberliğimizin pekişmesini diliyorum.

 

                                                                                                    Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK                                                                                                                                           Rektör





>