Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “Ramazan Bayramı” Mesajı
12-05-2021

Mübarek Ramazan Ayı’nın ardından vicdanın ve merhametin sembolü Ramazan Bayramına ulaşmanın kıvancı içerisindeyiz. Ancak dünya gündemindeki gelişmeler bu mutluluğumuzu buruk yaşamamıza vesile olmaktadır. İslam dünyası için çok önemli bir değer olan, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirilen saldırı ve onu savunurken hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin acısı tüm İslam Âlemi’nin bu  Ramazan Bayramı’nı buruk yaşamasına neden olmuştur. Kutsallarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Hâlbuki Ramazan Bayramı günümüzde göz ardı edilmekte olan birçok değeri tekrar insanlara hatırlatıp hem dinî, hem de toplumsal güzellikleri yeniden yaşatarak, kaynaştırıcı ve bütünleştirici bir role sahiptir. Çünkü Ramazan Bayramı küslerin barıştığı, tüm olumsuzlukların unutularak ortak güzel duygularda buluşulan, karşılıklı sevgi ve saygının değerini de belirten önemli bir zaman dilimidir. Başta sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri ile değerli mesai arkadaşlarım ve Tekirdağlı hemşerilerimiz olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm Türk ve İslam Âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar; sağlıklı yarınlar dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN