Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “Dünya Çiftçiler Günü” Mesajı
13-05-2020

Çiftçilik mesleğine ve sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla 14 Mayıs, her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanmaktadır. Ekonominin en önemli dişlilerinden biri olan çiftçilik, ülkemiz açısından değer verilmesi gereken ve çok önemli bir alandır. Emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimiz tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek vermektedir. Stratejik önemi son yıllarda öne çıkan çiftçilik bir meslek, iş, uğraş ve geçim kaynağı olmanın ötesinde yerli ve milli üretim hususunda ülkemizin geleceği için ihmal edilmemesi gereken bir vatanseverlik görevidir. Yuvası için, vatanı için çalışan tüm çiftçilerin tarladan mutfağa ulaştırdığı her ürün günümüzde ambargo ve ekonomik yaptırımlar, ticaret savaşları ve en kötüsü açlık ile sınanmak istenen tüm milletler için bağımsızlık mücadelesinin cephanesi konumuna gelmiştir. Biz de kendi adımıza bu savaşı kazanmak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bu durumu, tarımsal üretimin kalkınma üzerindeki etkisini vurgulayan şu sözlerle ifade etmiştir: “Köylü milletin efendisidir!” Biz de kahraman çiftçimize, yeniliklere açık üreticimize sonsuz emekleri için en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak ülkemizin köklü Ziraat Fakültelerinden birini bünyesinde bulunduran Üniversitem adına, Allah’ın bize sunduğu nimetlere hamd ve şükür ederek emeğini üretime geçiren, doğaya saygıda kusur etmeden toprağı güzelleştirerek değer katan tüm çiftçilerimizin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlarım.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN