Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “10 Temmuz Dünya Hukuk Günü” Mesajı
09-07-2021

Toplumlar nizam ve intizam olmadan kargaşaya ve çöküşe sürüklenirler. Bu nedenle toplumları oluşturan bireyler, sınırsız ve sorumsuz bu durumun kendilerine ulaşan zararını görerek hukuku tesis etmişlerdir. Kanun ve düzen olmadan eşkıyalık ve başıbozukluk her yere sirayet edeceğinden bugün artık en alttan en üste, tüm toplumsal yapılar belli bir hukukî sisteme sahiptir. Herkes tarafından hukukun üstünlüğünün kabulü gerçekleştiğinde ise vicdanlardaki adalet de hayat bulmuş olacaktır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ise bünyesinde yer alan ve kuruluşu ile birlikte öğrencilerden yoğun ilgi görerek yüksek tercih edilirlik rakamlarıyla kontenjanlarını dolduran Hukuk Fakültesi’nde geleceğin Hukukçularını yetiştirecek olmanın sevincini yaşamaktadır. Bu düşüncelerle tüm hukuk emekçilerinin, kanun koruyucularımızın ve milletimizin 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününü kutlar, bu uğurda hayatını kaybetmiş olanlara da Allah’tan rahmet dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN