Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Ramazan Ayı’ Mesajı
23-04-2020

İyilik ve sevginin kalplerimizde bereket kapısını açtığı on bir ayın sultanı Ramazan Ayına erişmiş bulunuyoruz. Bu mübarek ayda, insanı insan yapan değerler yoğun biçimde yaşanır. Ramazan ayının getirdiği maneviyattan, birlik ve kardeşlik ortamından herkes için çıkarılacak çok önemli dersler vardır. Türk milleti binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, tüm tehditlere ve saldırılara karşı ayakta kalmıştır. Milletimizi güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Ramazan ayı da bireyleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, bireysel ve gündelik çıkar kaygısının ötesinde güzelliklere yöneltmektedir. Sosyal mesafeyi korumak gerekliliği nedeniyle buruk bir başlangıç yapacak olsak da bu mübarek ayın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa sağlık, sevgi, saygı ve güzel ahlâk getirmesini temenni eder; başta Üniversitemiz mensupları olmak üzere, sevgili öğrencilerimizin, kıymetli ailelerinin, Aziz Milletimizin, tüm Türk ve İslam âleminin mübarek Ramazan Ayını kutlar, bu zor günleri evlerinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmelerini dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN