Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Mehmet Akif ERSOY’un Vefatının 85. Yılı’ Dolayısıyla Anma Mesajı
27-12-2021

Milli Mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran büyük eseri ‘İstiklal Marşı’ ile adı bizler için bir gurur kaynağı olan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif ERSOY, hayatı ve örnek kişiliği sayesinde de gelecek kuşaklar için bir ahlak dersi niteliğindedir. Onun, Millî Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan abidevi eseri ‘İstiklal Marşı’, sonsuza kadar milletimizin bağrına basılmış ve Milli Marş olarak kabul edilmiştir. Son günlerini yaşamakta olduğumuz 2021 yılı ise Milli Marşımızın kabulünün 100. yılıydı ve bu yılı ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kıvançla, coşkuyla ve etkinliklerle kutladık. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak biz de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP'un himayelerinde ‘100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Sempozyumu’nu gerçekleştirerek bu önemli yılda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un vefatının 85. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Milli Mücadele kahramanları ve Milli Şairimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN