Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Malazgirt Haftası’ Mesajı
14-04-2019



2000 yıl önce ecdadımızın bizlere yurt ettiği ve sinesinde milletimizin kan, gözyaşı ve sevinçlerini geçmiş ve gelecek ile harman eden bu toprakların Malazgirt’te kapısını açan Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın kutlu zaferi sayesinde kadim medeniyetimizi millet olarak bu topraklarda hâkim kıldık. Nice devletler geldi geçti ama bu yüce millet, bu topraklarda hep var oldu. Bizler de günümüzde içten ve dıştan gelen tehditler nedeniyle hâlâ sürdürdüğümüz beka mücadelemizi zaferlerle taçlandırarak ilelebet bu topraklarda var olacağımızı her seferinde dünyaya ilan ediyoruz.

Vatan, üzerinde yaşadığımız toprak parçası olduğu kadar, kalplerimizde yaşattığımız ülkedir. Bugün dünyanın dört bir yanına yayılmış Türklerin anavatanı hâlâ Anadolu topraklarıdır; Türkiye’dir. Dirlik, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile Malazgirt'te, Niğbolu'da, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da destan yazan bu aziz millet, işte bu ruh sayesinde 2023, 2053 ve 2071'lere doğru emin adımlarla vatanına ve milli iradesine sahip çıkarak, kutlu yürüyüşünü sürdürmeye devam etmektedir.

İnanç ve kıvanç ile idrak ettiğimiz Malazgirt Haftası vesilesiyle; 1071'de Anadolu'nun kapılarını bize açan Sultan Alparslan ve müdafaasına önderlik ettiği şanlı mücadelemiz İstiklâl Savaşı sayesinde bu güzel vatanın ilelebet Türk yurdu olduğunu ispat ve ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize bu kutlu vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimizi de en içten dileklerimle selamlıyorum.                                                                                                              

                                                                                          

                                                                                                                                                                                            Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                                          Rektör

 

 

 





>