Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Kütüphaneler Haftası’ Mesajı
29-03-2021

Kütüphaneler eğitim sürecinin temel taşıdır. Çünkü bireylerin araştırma ve öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olarak yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır. Ayrıca kütüphaneler,  dijitalleşme ve bilgi çağı diye anılan günümüzde toplumların hafızası olarak geçmişin emanetini bizle paylaşırken bilime ve araştırmaya sunduğu imkânlarla yeni eserlerin yeşereceği zemini de hazırlar. Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi ise okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de sunduğu dijital yayın, elektronik kitap ve açık arşiv gibi hizmetleri ile kütüphanenin hep yanımızda olduğunu kanıtlıyor. Kitabın ve kütüphanelerin hayatımızda daha geniş bir yer tutması temennisiyle herkesin 'Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor; bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

Rektör