Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Dünya Gıda Günü’ Dolayısıyla Mesajı
15-10-2020

Dünya’nın her ne kadar küreselleştiğini düşünsek de günümüz konjonktüründe ‘Kendi Kendine Yetebilir Bir Toplum’ olmanın önemi ortadadır. Devletimiz, Aziz Milletimizin desteği ile “Yerli ve Milli” olmanın önemini işte bu sebeple sürekli vurgulamaktadır. Milletimiz, bugün artık bu farkındalığa ulaşmıştır. Kurucusu olduğu Trakya Tohum A.Ş. ile ‘Yerli ve Milli Tohum’ çalışmalarına öncülük eden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, gıdanın kaynağı olan tohumda dışa bağımlılığı sona erdirmek ve kısır tohum garabetini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütmektedir. Dünya’nın maalesef ki bugün hala birçok noktasında gıdaya erişim çok zordur. Merhamet elini Dünya’nın mazlumlarına her zaman uzatan Türkiye, açlık ve susuzluk ile mücadele eden yoksul coğrafyalara da su kuyusu açarak ve doğru tarım uygulamalarını öğreterek vicdani vazifesini yerine getirmektedir. Bu çaba, sömürmek yerine onları kendisi gibi ‘Kendi Kendine Yetebilir Bir Toplum’ seviyesine çıkarma gayretidir. Sınırlar ötesine ulaşan bu etki ve sorumluluk bilinci yarınları şekillendirecektir. Bu düşüncelerle Dünya Gıda Günü’nü kutlar, herkesin gıdaya rahat erişebildiği bir gelecek temenni ederim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN