Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü’ Mesajı
07-04-2019



İnsanoğlu temiz duygular ile varlığını sürdürmesi gerekirken, özellikle günümüzde çıkarlarını ön plana koyarak kendine alan yaratmak ve onu daim kılmak için diğer insanları ötekileştirmekte maalesef sakınca görmemektedir. Aslında birbirimizden bir farkımız yokken, avantaj ve dezavantaj durumlarına bakıp zihinlerimizde üstünlük ya da tam tersi bir algı yaratmak ve bunu tüm topluma empoze etmek, hem akla hem de vicdanlara sığmayan bir yaklaşımdır.

Kültürel zenginliğimiz olan Roman vatandaşlarımız da kendi özgün kültür ve toplumsal varlıkları ile sadece bizde değil, tüm dünyada hem neşe, hem de kültürel etkileşimler için bir fırsattır. Bu vatandaşlarımızın ötekileştirilmeden, zor yaşam koşullarından kurtarılarak başta istihdam olmak üzere toplumun diğer kesimleri ile eşit haklara sahip olduklarının bilinciyle topluma entegrasyonu elzemdir. Bu, yanlış algılar sonucu suça itilen bireylerin de tekrar topluma kazandırılmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kültürel zenginliğimiz olan Roman vatandaşlarımız olmak üzere, tüm milletimizin Dünya Romanlar Gününü kutlarım.   

                                                                              

                                                                                                                                                                      Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                    Rektör

 

 

 

 

 





>