Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’ Mesajı
04-12-2021

Geleceği yakalamak ve dış etkilere karşı kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için hayatımızı kolaylaştıran buluşları ve keşifleri yapan Mühendislerin ve Mühendislik Mesleğinin ne kadar hayati ve stratejik olduğu aşikârdır. ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında gerçekleştirilen başarılı girişimlerde olduğu kadar, ülkemizde diğer alanlarda da gösterilen yerli ve milli üretim gayretleri, tüm milletimizin bu hedefe sahip çıktığının bir göstergesidir. Yarınları şekillendirecek buluşlar ve keşifler için gençlerimizin Mühendislik bölümlerini daha çok tercih etmelerini temenni ederim. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi donanım ve imkânlarıyla buna hazırdır. Şahsım da bir Mühendis olarak, insanlığın hizmetine sundukları ürünler, çalışmalar ve projelerle hayatımızı kolaylaştıran tüm meslektaşlarımın ve Aziz Milletimizin ‘5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’nü kutlarım.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN