Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’ Mesajı
04-12-2020

Ziraat, bayındırlık, gıda, fen ve teknik olduğu kadar, sosyal alanlarda da günlük hayatımızı kolaylaştıran buluşları ve keşifleri yapan Mühendisler, mesleğinin eğitimini almış, uzman kişilerdir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, geleceğin Mühendislerini yetiştiren bir üniversite olarak bu mesleğin kendi kendine yetebilen bir ülke için ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Değişen dünya konjonktürü dolayısıyla ülkemizin Yerli ve Milli üretim gayretleri, herkesin bu farkındalığa sahip olması gerektiğini göstermektedir. Geleceği şekillendirecek olan buluşlar ve keşifler için gençlerimizin Mühendislik bölümlerini daha çok tercih etmelerini temenni ederim. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi donanım ve imkânlarıyla buna hazırdır. Şahsım da bir Mühendis olarak, insanlığın hizmetine sundukları ürünler, çalışmalar ve projelerle hayatımızı kolaylaştıran tüm meslektaşlarımın ve Aziz Milletimizin ‘5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’ nü kutlarım.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN