Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘2 Aralık Namık Kemal’i Ölümünün Seneyidevriyesinde Anma Mesajı
01-12-2020

Vatan Şairi sıfatıyla Ülkemizin önemli bir edebiyatçısı ve düşünürü olan Namık Kemal, kendi devrindeki pek çok önemli edebiyatçıyı etkilemekle birlikte, ölümünden sonra da hem edebiyat dünyasını, hem de fikirleriyle aydınlarımızı ve devlet adamlarımızı etkilemeye devam etmiştir.  Tekirdağ doğumlu olması dolayısıyla ilimizin büyük bir değeri olan gazeteci, yazar, şair ve devlet adamı Namık Kemal’in adıyla 2006 yılında kurularak, geleceğimiz olan gençlerimizin eğitim ve öğretim hayatı için başarılarla dolu bir yolculuğa ilk adımını atan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ise tüm Tekirdağlıların yıllardan beri beklediği bir özlemdi. Bugüne kadarki geçen süre zarfında hemşerilerimizin teveccühü ile Namık Kemal adını taşımanın sorumluluğunu yerine getirdiğimize inanıyorum. Vatan Şairimize vefa borcumuzu ödemek ve gelecek nesilleri ‘Namık Kemal kimdir?’ hususunda bilgilendirmek için ‘Namık Kemal (Hayatı-Düşünceleri-Eserleri)’ isimli kitabın basımını ise geçen ay tamamlayarak yayın dünyamıza kazandırdık. Kitabın, Tekirdağ doğumlu Vatan Şairimizin daha yakından bilinmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Yine bu ay doğum gününü de idrak edeceğimiz Namık Kemal’i, ölümünün seneidevriyesinde saygıyla anıyor, sanat ve fikir dünyasına kattıkları için şükranlarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN