Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası’ Dolayısıyla Mesajı
29-10-2021

Dünyadaki ilk Kızılay teşkilatı, Türk Kızılayı’dır. 1868 yılında kurulduğundan beri afetlerde, savaşta ve barışta ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yardım sağlayan Türk Kızılayı, her zaman mazlumların yanında yer almıştır. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın nerede bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteren Kızılay, insanlık onurunun korunmasına da vesile olmaktadır. Kızılay ayrıca örnek faaliyetleriyle toplumda yardımlaşmayı geliştirmek adına da çalışmaktadır. Üstlendiği güvenli kan teminini gerçekleştirme görevi dolayısıyla düzenlenen Kan Bağışı kampanyaları, gördüğü ilgi ile Türk Milletinin bu konudaki hassasiyetini her daim göstermektedir. Geçtiğimiz hafta kampüsümüzde gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyasına katılan öğrencilerimiz ve personelimiz ile dört gün boyunca kampüsümüzde görev alan Türk Kızılayı ekibine bu vesile ile teşekkür ederim. Kızılay’ın tüm mensupları ile gönüllü elçilerinin, manevi değeri de çok yüksek olan bu mücadelesini takdirle karşılıyoruz. Çünkü onlar vicdanın ve merhametin temsilcileri, insanlığın daha ölmediğini tüm dünyaya gösteren iyilik neferleridir. Bu uğurda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara şifalar ve Aziz Milletimize sağlıklı günler temenni ederim. Türk Kızılayı’nın faaliyetleri hususunda başta geleceğin büyükleri olmak üzere tüm toplumu bilinçlendirmek için her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Kızılay Haftası’nın ülkemize ve dünyaya kutlu olmasını dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN