Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Mesajı
22-04-2019



Milletimizin tüm dünyaya emsal olmuş bağımsızlık mücadelesinin, evrensel değer olan demokrasi ile taçlandırıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi; hem milli mücadeleyi yönetmesi, hem de modern Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırma noktasında dünyada birçok ilki gerçekleştiren meclis olması özelliği ile yüce milletimizin kalbinin attığı yerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin taşıdığı bu anlam ve önemi, yani Milli Egemenliğin ne anlama geldiği ve hangi zor koşullarda kazanıldığının gelecek nesiller tarafından daima hatırlanması için kuruluş günü olan 23 Nisan tarihini çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Bizlere de içte ve dışta devam eden her türlü ihanet girişimlerine karşı, tıpkı Kurtuluş Savaşındaki gibi egemenliğimizin değerini milli iradeye sahip çıkarak koruyup kollamak düşüyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, vatanına sahip çıkan ve milletine değer katan herkesi selamlıyorum.

                                                                                                                                                                                       Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                                     Rektör

 




>