Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ Dolayısıyla Mesajı
20-10-2020

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, zor şartlar ve kısıtlı olanaklara rağmen fedakârca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma uğrunda emek veren basın mensupları, bir toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik ilerlemesinde aktif olarak görev alıp düşünce, anlatım ve haber alma hakkı gibi demokrasinin temel taşlarını yerinde tutan unsurlardan biridir. Çünkü dijitalleşen dünyada her türlü bilgi kirliliğine ve algı manipülasyonlarına karşı kamuoyunun doğru haberlere ve güncel bilgilere vakit kaybetmeksizin ulaşabilmesi artık büyük önem taşımaktadır. Bu noktada bağımsız, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında gelmektedir. Vatandaşla haber arasında iletişim köprüsü görevi üstlenen basın mensuplarımız, Üniversitemizde yaşanan tüm gelişmeleri kamuoyuna anlatmamızda da bizlere her zaman destek vermekte ve yaptıkları haberler ve yol gösterici yayınlarla üniversitemizin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar.  Bu vesileyle başta Tekirdağ’ımızda görev yapan yerel ve ulusal tüm yazılı, işitsel ve görsel basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarımızı da rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN