Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘17 Mart Üniversitemizin Kuruluş Yıl Dönümü’ Mesajı
17-03-2021

Şehrimiz ve bölgemiz başta olmak üzere tüm Türkiye için büyük bir kazanım olarak 17 Mart 2006 tarihinde geleceğe kapılarını açan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, o tarihten bu yana atılımlarını sürdürerek yükseköğretimde adından söz ettirmeye devam etmiştir. Üniversitemizi, eğitim ve araştırmada öncü, şehir ile iç içe, örnek bir bilim ve eğitim kurumu yapmak için tüm gayretimizle çalışmaktayız. Bilim, kültür, tarih, sanat ve spor alanlarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve kazandığımız başarılar ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak adımızdan gün geçtikçe daha çok söz edilmekte, tercih edilirliğimiz daha da çok artmaktadır. Uzaktan eğitimde sınırlar ötesine ulaşan başarılı çalışmalarımız, öğrencilerimizin takdirini kazanmaktadır. Ülke ve bölge kalkınmasına sunduğumuz katkıların somut ödüllerini ise Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde ilk 50’de yer alan Trakya’daki tek Üniversite olarak almaktayız. Engelsiz Üniversite Ödüllü kampüsümüzle ise engelli kardeşlerimizin Üniversite hayallerinin hayat bulmasına fırsat sunmaktayız. Bu uğurda bizimle birlikte gayret gösteren ve özveriyle çalışan değerli mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diler, hemşerilerimizin teveccühü için çok teşekkür ederim. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmemize vesile olan sevgili öğrencilerimize de başarılar dilerim. Sağlıklı günlere maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak; güçlü yarınlara ise hep beraber çok çalışarak ulaşacağız.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

Rektör