Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in Ülkemizde Meydana Gelen Orman Yangınları Dolayısıyla Mesajı
30-07-2021

Manavgat, Marmaris, Mersin, Silifke, Akseki, Bodrum, Milas, Didim, Kocaeli, Kütahya, Osmaniye, Adana, Kayseri, Ankara… Ülke çapında birçok noktada baş gösteren yangınlar dolayısıyla ciğerlerimiz olan ormanlarımızın kül olması büyük bir felakettir. Yurdumuzun cennet köşelerinin karşı karşıya kaldığı bu üzücü olayın sorumlularını şahsım ve Üniversitem adına kınıyor ve lanetliyorum. Devletimiz tarafından yakalanacaklarına ve adalet önünde hesap vereceklerine olan inancımız tamdır. Failleri, vicdanlardaki hesabı ise hiçbir zaman ödeyemeyecekler. Bu felaketin ardında bir kasıt veya bölücü terör örgütü olsa bile şu unutulmamalıdır ki orman yangınlarının çoğu ihmalden kaynaklanmaktadır. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlıkların başladığı haberi ise sevindiricidir. Ancak asıl vatandaşlık görevi, mevcut ormanlarımızın korunması için gereken gayretin sarf edilmesidir. Ormanlar bizim olduğu kadar nice canlının da evidir. Hem ormanı, hem de onları korumak ve kirliliğe yol açmamak için karbon ayak izimizi azaltmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, yangına müdahale ederken veya ondan korunmak için kaçarken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifalar ve sağlıklı günler temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN