Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversitemiz ÜAK Temsilcisi Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, İzmir’de Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Katıldı
23-03-2023



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversitemiz ÜAK Temsilcisi Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın katılımıyla İzmir’de Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 256. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısına katıldı.

Türkiye’deki 209 devlet ve vakıf üniversitesinin rektörlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, üniversiteler arasındaki akademik koordinasyon çalışmaları ile ‘Üniversitelerarası Kurul’un gündemine ilişkin konular görüşüldü. Toplantının ana gündem maddeleri arasında, üniversiteler arasındaki işbirliği ve koordinasyonun artırılması, araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi ve uluslararasılaşma konuları yer aldı.

Toplantıda açılış konuşmalarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet BUDAK yaptı.

Toplumun tüm kesimleri gibi YÖK ve üniversitelerin depremin yaralarını sarmak için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Prof. Dr. Erol ÖZVAR, “Böylesine bir felaket karşısında, ihtiyacı olanlara yardım etme ve yaraların sarılmasında, devletimiz ve milletimizin el birliği içinde nasıl bir arada çalıştığını bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Konuşmasının devamında YÖK olarak, iklim değişikliği, dijitalleşme, afetler gibi konulara yönelik güncel, kapsayıcı ve sürdürülebilir adımlar attıklarını ifade eden Prof. Dr. ÖZVAR, bu konuda hayata geçirilen projelerle ilgili çeşitli bilgiler aktardı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>