Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması Projesi Tanıtım Webinarına Katıldı
26-05-2021



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın konuşmacı olarak katıldığı çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması Projesi Tanıtım Webinarına” katılım sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış YENİÇERİ’nin açılış konuşması gerçekleştirmesinin ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, çevrim içi olarak gerçekleştirilen "YER-SİS Projesi"nin tanıtım seminerinde yaptığı konuşmada, Araştırma sonucunda elde edilen bulguların, kamu politikalarının planlanmasında önemli bir girdi teşkil edeceğini ifade ederek, özel sektör kuruluşlarının da yatırım, tedarik ve lojistik planlamalarında temel veri kaynaklarından biri olacağına dikkati çekti. Kalkınmanın çok yönlü bir yapı olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, söz konusu kavramın eğitimden sağlığa, insan kaynağından alt ve üstyapılara, yatırım ve üretimden teknolojiye kadar birçok politika alanını içinde barındırdığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Proje Koornatörü Leyla BİLEN KAZANCIK tarafından Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması (YER-SİS) Tanıtım sunusu gerçekleştirildi.

“YER-SİS Projesi’nin Çıktıları ev Kullanım Alanları” konusu Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali DÖNMEZ moderatörlüğünde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma VARANK, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih METİN ve Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Mert ÇUBUKÇU tarafından anlatıldı.

Kapanış konuşması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet YILMAZ tarafından gerçekleştirilen panel, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI tarafından da takip edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>