Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TVNET ‘Kampüs Yolunda’ Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu
13-03-2021



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TVNET'te canlı yayınlanan 'Kampüs Yolunda' programının stüdyo konuğu oldu.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, kendisini ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini kısaca tanıtarak başladığı konuşmasında sunucu Esra Esen ATAYETER’in sorduğu “Öğrencilerinize kariyer planlamasında ne gibi rehberlikler ediyorsunuz, ne gibi fırsatlar sunuyorsunuz?” sorusunu “Bir Üniversitede Kariyer Merkezi çok aktif olmalıdır. Bizim de bir Kariyer Merkezimiz var. Kurulduğu 2006 yılından bu yana bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde gelecek nesilleri yetiştirmenin haklı gururu içerisindeyiz. Dinamik bir üniversiteyiz, dinamik bir kadromuz var. Daha iyi nesiler yetiştirmek için iyi çalışıyoruz. Bunları doğru yönetmek öncelikli görevimiz. Hem öğrencilerimiz, hem de mezunlarımız açısından danışmanlık ve mentörlük anlamında çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda tecrübeli bir Kariyer Merkezimiz var. Göreve geldiğimiz 2 yıllık dönem içerisinde onlarca firmayla anlaşmamız mevcut. Geleceğe yönelik nitelikli ve özellikli mesleklerin neler olabileceği ve öğrencilerimizi daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz, mezun olduktan sonra onları iş dünyasına nasıl hazır hale getirebiliriz hakkında sürekli çalışmalar içerisindeyiz. Pandemi bu çalışmalarımızı sekteye uğratsa da online olarak bu çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde yanıtladı.

Pandemi süreci dolayısıyla geçilen Üniversitemizdeki başarılı Uzaktan Eğitim çalışmalarından bahseden Rektör ŞAHİN, “Uzaktan Eğitim bağlamında öncü üniversitelerden birisiyiz. 2020 yılında 23 Mart tarihinden itibaren asenkron, 30 Mart tarihinden itibaren de senkron olarak Uzaktan Eğitim derslerimizi başlattık. Onlarca sanal stüdyo oluşturduk. Hocalarımız senkron olarak, hiç ders programlarında değişiklik olmadan, müfredatı değiştirmeden derslerini yaptılar. Öğrenci kardeşlerimiz de bunları takip ettiler ve ders kayıtlarını daha sonra izleme fırsatı da yakaladılar. Biz Uzaktan eğitim sürecine hazırlıklıydık. Daha önceden yapmak istediğimizi bazı çalışmalar vardı. Bu sayede dijital altyapımız Uzaktan Eğitime müsaitti. Geçen 30 Mart tarihinden itibaren Uzaktan Eğitim sürecimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Ufak tefek hatalar elbette olur. Ancak kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Bu sayede biz sınavlarımızı da derslerimiz gibi online yapıyoruz. İnşallah pandemi biter de öğrencilerimizle derslerimizi ve sınavlarımızı tekrar yüz yüze ve sağlıkla yapabiliriz. Öğrencilerimizi çok özledik” dedi.

Ardından Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin güçlü yönlerini şöyle anlattı: “Öyle bir şehir düşünün, önünde masmavi bir deniz ki biz Tekirdağ’a ‘Mavi Gözlü Kent’ diyoruz. Yaklaşık olarak 4000 işletmenin yer aldığı Sanayi bölgelerine komşu bir şehir. Sanayinin, turizmin, sanatın ve kültürün iç içe olduğu bir kent. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak biz buna bilimi ve sporu da kattık. İstanbul’un hemen yanı başında, yaklaşık bir saat mesafede bir kent. Öğrenci dostu bir kent. Üniversitemiz işte böyle bir kentte yer alıyor. Çorlu Havaalanına çok yakın; dolayısıyla hava, kara, deniz ve demir yolarının kesişim noktasındayız. İpsala üzerinden Üsküp’e 6 saatte ulaşılabiliyor karayoluyla. Ulaşım imkânlarımız çok kolay. İstanbul’dan günübirlik öğrencilerimiz gidip gelmektedir. Kökü Milattan önce 6000’e dayanan kadim bir şehirde bulunuyoruz. Üniversite olarak da her geçen gün tüm sıralamada üst sıralara çıkan bir Üniversiteyiz. Tercih edilme noktasında bütün derdimiz daha yükseklere çıkmak. İnşallah bunu da başaracağız.”

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN şöyle devam etti: “Güçlü yönlerimizden bahsetmişken şunu da belirtmeden olmaz; Trakya bir tarım bölgesi, Tekirdağ da bir tarım kenti.  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un tensipleri ile yerel tohumculuk firmaları ve paydaşlarımızla birlikte Trakya Tohum AŞ’yi kurduk Teknopark içerisinde. Ülkemiz adına stratejik bir konu olan Yerli ve Milli Tohum hususunda ciddi çalışmalarımız var. Bu Türkiye’de başka örneği olmayan bir işbirliğidir. Yine Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’ın 2020’nin sonunda açıkladığı veriler doğrultusunda Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksinde ilk 50’de olan Trakya’daki tek Üniversiteyiz. Ayrıca son derece modern bir Hastanemiz mevcut. Sağlık Turizmi belgesine sahip tek Üniversite Hastanesidir. Tıp Fakültemiz akredite olmuş bir fakültedir. Kardeş Üniversitemiz Kırklareli Üniversitesinin Tıp Fakültesi öğrencileri ilk 3 yıllarını misafir öğrenci olarak Tıp Fakültemizde okuyor. Güçlü yönlerimiz olarak bu söylediklerim ile Üniversitemiz tercih edilebilir, yarışabilir bir Üniversitedir. Amacımız daha üst hedeflere ulaşmaktır. Genç arkadaşlarımız Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini rahatlıkla tercih edebilirler.”

Esra Esen ATAYETER’in sorduğu “Sosyal, sportif ve kültürel ne gibi çalışmalarınız var?” sorusunu ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un da tensipleri ile Tekirdağ ve yakın çevresine dair kültür, tarih ve sanat alanında bilimsel araştırmalar yaparak ve projeler geliştirerek ulusal ve uluslararası alanda sunmak amacıyla ‘Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Amacımız Tekirdağ’ın Milattan önce 6000’e dayanan kadim tarihini bilimsel ve akademik olarak gün yüzüne çıkarmak. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var. En son Namık Kemal prestij kitabımızı çıkardık. Üniversitemize adını vermiş Namık Kemal için bir vefa örneğidir” şeklinde yanıtladı.

Rektör ŞAHİN spor hususunda ise “Ata sporlarımız güreş ve okçuluk. Ata sporlarımıza gereken desteği vermek anlamında, Tekirdağ’ımızın gururu Cihan pehlivanı lakaplı Hüseyin Pehlivanın anısını yaşatmak adına bu yıldan itibaren yağlı güreş branşına gereken önemi ve özeni göstereceğiz. Hüseyin Alkaya, nam-ı diğer Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan, 1934-1942 yılları arasında üst üste 9 defa, toplamda 13 defa Kırkpınar başpehlivanı olmuş ve bu rekoru daha sonra kırılamamıştır.  Ata sporumuza sahip çıkmak için Üniversitemizde 2021 yılı özel yetenek sınavıyla beraber Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda (BESYO) ilk defa Kırkpınar yağlı güreşlerinde derece yapan pehlivanlarımız için de Özel yetenek sınavımızda her bölüm için 3, toplamda 6 yağlı güreş sporcumuz için kontenjan ayıracağız. Bunun yanında bir başka ata sporumuz olan okçuluğun da geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam edecek. İnşallah önümüzdeki dönemden itibaren BESYO’da Geleneksel Okçuluk ve Modern Okçuluk seçmeli dersleri de vereceğiz. Biz ata sporlarımıza sahip çıktığımız için mutluyuz. Bu anlamda inşallah sporumuza, kültürümüze, sanatımıza destek olacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak sınava girecek öğrencilere tercih tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Önemli olan herkesin sevdiği mesleği yapmasıdır. Genç kardeşlerim sevdikleri mesleği yapabilmek için doğru tercihte bulunsunlar. Ama sadece tercih etmek yetmez, hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar önemli olan ‘en iyisi’ olabilmek; bu daha önemlidir. Ama asıl önemlisi dürüst, etik değerlere bağlı ve aileye önem veren bir birey olmaktır” dedi.

Rektör ŞAHİN ayrıca “İstiklal Marşımızın 100. Yılını kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyorum. 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP himayelerinde Üniversitemiz ve Türk Dil Kurumu işbirliği ile “100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Sempozyumu”nu düzenleyeceğiz. Online olarak oturumlar gerçekleşecek. Herkesi bekleriz” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>