Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Dr. Sadık AHMET’in Vefatının 29. Yılı Dolayısıyla Gümülcine’de Düzenlenen Anma Törenine Katıldı
26-07-2024



Bazı temaslar için Batı Trakya’da bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık AHMET’in vefatının 29. yılı dolayısıyla, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi tarafından Gümülcine'deki kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal BOZAY, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim KIRAN, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer SIRAKAYA, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay ERCİYES, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan GEDİK ve Gümülcine Başkonsolosu Aykut ÜNAL, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem ASAFOĞLU, Edirne Valisi Yunus SEZER, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGÜN, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İBA, İpsala Kaymakamı Ömer SEVGİLİ, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan NALLAR, Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet KERMAN’ın da katıldığı anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu ve Merhum Dr. Sadık AHMET, kabri başında dualarla anıldı. Törende, Dr. Sadık AHMET’in Batı Trakya Türk halkının haklı mücadelesi için gösterdiği dirayet ve kararlılık vurgulanarak, bu güçlü duruşun devam ettirilmesi yönünde birlik ve beraberliğin öneminin altı çizildi.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, anma töreninde Batı Trakya Türklerinin sembol ismi Dr. Sadık AHMET’in eşi Işık AHMET, kızı Funda Sadık AHMET, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa TRAMPA, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan AHMETOĞLU ve Gümülcine Türk Gençlerbirliği Eski Başkanı Koray HASAN ile bir araya geldi. Rektör ŞAHİN, “Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan Batı Trakya Türklerinin onurlu mücadelesi ile birlik ve beraberliğinin sembol ismi Dr. Sadık AHMET’i, aramızdan ayrılışının 29. yılında saygı, Rahmet ve minnetle anıyor; göstermiş olduğu kararlı duruşun gelecek kuşaklara örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11

Haberler & Duyurular
Arşiv



>