Üniversitemiz Rektörü Basın Mensuplarıyla Buluştu
09-04-2019



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, yazılı ve görsel basın kuruluşlarında görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Rektörlük Binası 11. katta gerçekleştirilen programda, göreve geldiği günden bu yana 3 aylık süreçte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yürütülen faaliyetleri, yatırımları ve projeleri anlatan Rektör ŞAHİN, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın Toplantısında Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Genel Sekreter Murat EREN, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Adnan ARABUL da bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, basın mensuplarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bundan sonraki süreçte bu buluşmaların sık sık gerçekleştirileceğini söyledi.  “Buraya birşeyler yapmaya geldik. Memleketimize hizmet etmeye geldik. İnşallah amaçlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu da bir kişinin yapacağı çalışma ile olmaz. Siz değerli basın mensuplarımızla, kamuoyuyla, halkımızla, akademik ve idari personelimizle olur. İnşallah el birliğiyle bunu sağlarız diye düşünüyorum” diyen ŞAHİN Göreve geldiği süreçteki 100 günlük eylem planını açıkladı.

“Huzurlu ve güvenli bir kampus ortamı sağlayacağız”

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Eylem planımızın başında huzurlu ve güvenli kampüs ortamı sağlamak. Sizler de takip ediyorsunuzdur ilk göreve geldiğimizden beri huzur ve güven bizim için önemli bir faktör. Hem idari ve akademik personelimiz için hem de öğrencilerimiz için. Verdiğimiz mesajlarla ve yaptığımız eylemlerle bunu sağladığımızı düşünüyorum.” dedi.

“Üniversite-sanayi işbirliğini daha aktif kullanmayı hedefliyoruz”

Rektör ŞAHİN “İkinci eylem planı olarak üniversite sanayi iş birliğini daha aktif kullanmak istiyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerini daha aktif kullanarak ve Üniversite-Sanayi işbirliğini artırarak çeşitli alanlarda projeler (TÜBİTAK, AB Projeleri, Horizon 2020 vb.) yürütülmesi; Yayın, Atıf ve Patent sayısının yükseltilmesi, Fakültelerde 7+1 ve MYO da 3+1 modelinin uygulanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.” diyerek gerçekleştirilecek adımları sıraladı.

NKÜ’de tüm birimlerimizde Akreditasyon Sağlanacak

Rektör ŞAHİN “Çok şükür Tıp Fakültemiz akredite oldu. Akredite olmanız demek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların sağlanıyor olması demektir. Türkiye’deki diğer Tıp Fakültelerinde hangi eğitim veriliyorsa Tıp Fakültemizde de aynı eğitim veriliyor. Yine Hastanemiz ISO Kalite Belgesi almıştır. 96 Kalite puanına sahiptir. Ve diğer birimlerimizde şu anda akredite çalışmaları devam ediyor. Tabi akredite almak yetmiyor, zaman zaman bağımsız denetçiler tarafından yapılan ölçme ve değerlendirme sınavları ile denetleniyor. Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi bize başvurdu. Bize Kırklareli Üniversitesinde Tıp Fakültesi eğitimine başladıklarını daha kurulma aşamasında olduklarını yeterli hoca ve diğer teknik donanıma sahip olmadıklarını ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitimlerini aldırmak istediklerini söylediler.  Bizi tercih etmeleri bizim için önemli bir prestij.  Yapılan çalışmalar neticesinde Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 3 yıl boyunca bizim üniversitemizde misafir olacak.” sözlerine yer verdi.

NKÜ’ye Rumeli Araştırmaları Enstitüsü Açılacak

Rektör ŞAHİN, Rumeli Araştırmaları Enstitüsü açılacağının müjdesini verdi. “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ni Balkanlarda tercih edilebilen bir üniversite haline getirmek diğer planlarımızdan bir tanesi idi. Bununla ilgili olarak attığımız somut adımlardan bir tanesi “Rumeli Araştırmaları Enstitüsü” kurulması ile ilgili kararı senatomuzdan geçirdik ve YÖK’e gönderdik. YÖK’ten şu anda cevap bekliyoruz. Girişimlerimizi yaptık. İnşallah en kısa zamanda Enstitümüzü kuracağız. Çünkü bölgemiz antik çağlardan beri gelen medeniyetlerin beşiği olmuş. Bizim bu değerleri ortaya çıkartmamız lazım. İstanbul fethedilmeden önce Tekirdağ fethedildi. İstanbul 1453 yılında fethedilirken Hayrabolu Çelebi Sultan Mehmet Cami yapım tarihi 1419’dur. Süleymanpaşa’nın Gelibolu ve Tekirdağ’ı fethi ise 1356’dır. Dolayısıyla burası önemli bir yer. Buradaki değerlerin ortaya çıkartılmasında Rumeli Araştırmaları Enstitüsünü önemsiyoruz.”

Yenilik, girişimcilik, küresel rekabet, teşvik, AR-GE çalışmaları, Tekirdağ’a, bölgeye, ülkeye ve dünyaya faydalı olma ve bütünleşme, Teknokent, inovasyon, ihtisaslaşma, teknoloji, sanayi ile işbirliği, bilimsel altyapı, kurumsallaşma, kültürel ve evrensel değerler, eğitimde kalite, stratejik plan, şeffaflık, hesap verebilirlik konularına önem verildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, başta hastane olmak üzere pek çok alanda çalışmalar yürütülerek düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Program basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>